В начало

АРМА виставило на торги арештований автогаз «Укрнафти»

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) виставило на платформі «Prozorro.Продажі» 1,553 тис. тонн нафтового скрапленого газу виробництва ПАТ «Укрнафта».

Про це йдеться на офіційній сторінці платформи у Facebook.

«На продаж у системі «Prozorro.Продажі» виставлено 1 553 тонни нафтового скрапленого газу. Актив перебуває в управлінні Агентства з розшуку та менеджменту активів. Реалізатор арештованого активу — акредитований у системі майданчик U.Biz, який виграв конкурс з організації цього аукціону», — йдеться у повідомленні.

До складу лоту увійшли 354,91 тонни газу нафтового скрапленого марки А виробництва ПАТ «Укрнафта», місцезнаходження — Долинський ГПЗ, Івано-Франківська область. Ще 239,93 тонни скрапленого газу марки СПБТ виробництва ПАТ «Укрнафта», який зберігається на Гнідинцівському ГПЗ у Чернігівській області, й 958,18 тонни газу нафтового скрапленого марки А виробництва ПАТ «Укрнафта» (зберігається на Качанівському ГПЗ, Полтавська область).

Стартова ціна лоту — 36,2 млн грн. Торги заплановано на 5 квітня. Подати заявку на участь в аукціоні можна до 4 квітня включно.

Нагадаємо, у червні 2022 року суд заарештував скраплений газ, який було продано ПАТ «Укрнафта» на неліцензованій біржі за заниженою вартістю. Це, як заявили у Державному бюро розслідування, завдало збитків державі на 300 млн грн.

Йдеться про аукціон 27 квітня 2022 року. На ньому компанія продала 14 120 т скрапленого газу, з яких 6 000 т були виробництва «Укртатнафти», за 28 003,96 грн/т, тоді як середньоринкова вартість продукту була біля 55-ти тисяч гривень.

«Результати аукціону мають ознаки фальсифікації, оскільки переможці купили скраплений газ за ціною практично удвічі нижчою від ринкової», — заявили тоді в ДБР.

Як повідомляв enkorr, у серпні 2022 року частину нереалізованого ПАТ «Укрнафта» скрапленого газу було передано в управління АРМА.

Як відомо, починаючи з 2015 року, на торгах скрапленим газом «Укрнафти» було побудовано схему з метою розподілу ресурсу за заниженою ціною на користь компаній групи «Приват», яка фактично контролювала «Укрнафту». Ці зловживання припинились лише після передачі «Укрнафти» в управління держави восени 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти