У початок

Зловмисники вкрали понад 50 тис. літрів палива з нафтопроводу

Отримали підозру семеро учасників злочинної групи, які систематично викрадали нафту з центральних магістралей. Про це повідомляє Національна поліція України на своєму сайті.

«Нацполіція ліквідувала злочинну групу, яка систематично викрадала у державного підприємства нафтосировину з центральних магістралей», – йдеться у повідомленні.

З державного нафтопроводу фігуранти встигли викачати понад 50 тис. л нафти на 1,5 млн грн. Ще 0,5 млн грн становлять збитки від пошкоджень нафтових труб.

Як зазначає департамент комунікації Нацполіції, спільники незаконно «врізались» у нафтопровід у Дніпропетровській і Полтавській областях і приєднували в місці пошкодження крани високого тиску й спеціальне обладнання.

«Оперативники департаменту карного розшуку встановили організатора злочинної групи і шістьох її учасників, а саме — 30-річного мешканця Полтавської області, який залучив до схеми мешканців Кривого Рогу і власника нафтобази у Черкаській області», – повідомляють правоохоронці.

Крім того, за участі працівників НАК «Нафтогаз» було виявлено всі місця пошкодження нафтопроводу.

Через них перекачували нафту помпою в спеціально обладнані транспортні засоби, а після — перевантажували її у бензовози і транспортували на нафтобазу в Черкаській області для подальшої переробки й продажу. Для підтримки тиску в нафтопроводі й уникнення спрацювання сигналізації заміняли вкрадене пальне простою водою.

Слідчі Нацполіції провели 35 обшуків на території Київської, Дніпропетровської, Полтавської й Черкаської областей, під час яких вилучили обладнання для перекачування нафтопродуктів та інші знаряддя пошкодження нафтопроводу. Також вилучено бензовоз з понад 12 тис. л нафтосировини, спеціально обладнаний під її викачування «КАМАЗ» та ще дві вантажівки, які перевозили викрадене.

П’ятьох учасників злочинної групи, включаючи організатора, затримано безпосередньо після вчинення чергового злочину в Дніпропетровській області. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора всім сімом фігурантам угруповання повідомлено про підозру за пошкодження об'єктів магістральних нафтопродуктопроводів (ч. 3 ст. 292 Кримінального Кодексу України).

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв enkorr раніше, «Укртранснафта» на Львівщині знешкодила врізку у нафтопровід, а «Укрнафта» наприкінці минулого року ліквідувала незаконну врізку у газопровід біля Прилук на Чернігівщині, а в лютому – знешкодила у Чернігівській області незаконну врізку у свердловину.

Видання також писало, що на магістральному нафтопроводі у Полтавській області виявлено два пошкодження.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти