У початок

Зимовий шторм, що обрушився на США, загрожує перервати експорт СПГ

Зимовий шторм, що обрушився на величезні території США, загрожує тимчасово перервати експорт скрапленого природного газу з узбережжя Мексиканської затоки, посилюючи глобальну паливну кризу, пише Bloomberg.

Арктичний фронт, який, як очікується, триватиме кілька днів, викликає попередження і рекомендації, що простягаються від Мен до Мексиканської затоки. США є великим експортером СПГ і ключовим постачальником до Європи, а це означає, що збої в портах можуть мати глобальний вплив.

Згідно з повідомленням Moran Shipping, температура нижче нуля й сильний вітер до 26 грудня можуть призвести до затримок або призупинення роботи лоцманів на водному шляху Сабіна-Нечес у Техасі. Водний шлях обслуговує термінал Sabine Pass, найбільший об’єкт США для експорту СПГ.

Зі слів Морана, пілоти порту «Корпус-Крісті», які відповідають за докування суден у південному регіоні Техасу, призупинили посадку суден через холод. Це може вплинути на їх рух до заводу з експорту СПГ у Корпус-Крісті.

Cheniere Energy Inc., оператор терміналів Sabine Pass і Corpus Christi, сказав, що завжди готується до екстремальних погодних умов і реагує на них, щоб безпечно керувати операціями. У компанії не коментують поточної роботи об’єктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти