У початок

«Нафтогаз» за тиждень забезпечив 350 млн куб. м газу від норвезької Equinor

НАК «Нафтогаз України» минулого тижня домовилась про купівлю у норвезької Equinor 350 млн куб. м природного газу, ще 100 млн куб. м придбано на ринку, повідомив голова компанії Олексій Чернишов.

«За цей тиждень «Нафтогаз» забезпечив ще майже півмільярда кубів газу. Йдеться про орієнтовно 350 млн куб. м від нашого партнера – норвезької Equinor. А також про 100 млн куб. м, які ми закупили на ринку у авторизованих ЄБРР продавців», — написав він на своїй сторінці у «Фейсбуці» у п'ятницю ввечері, передає «Інтерфакс-Україна».

З його слів, наступною метою є отримання додаткового обсягу газу для генерації електроенергії, потреба в якому виникла через обстріл енергетичної інфраструктури.

«Після зазначених закупівель цей обсяг становить менше 2 млрд куб. м. Продовжуємо працювати, щоб українці були зі світлом і теплом», — додав голова НАК.

Раніше Чернишов наголошував, що фінансування від ЄБРР ($300 млн), Канади ($350 млн) і Норвегії ($200 млн) дасть змогу закупити близько 0,5 млрд куб. м газу у січні-лютому.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти