У початок

У середині 2023 року новітній НПЗ у Мексиці працюватиме на половину своєї потужності

Новітній нафтопереробний завод мексиканської державної нафтової компанії Pemex досягне половини своєї потужності з переробки сирої нафти в липні, заявив у п’ятницю президент країни, відзначаючи останню зміну термінів роботи проєкту.

Як повідомляє Reuters, нафтопереробний завод Olmeca, який будується поруч із портом «Дос-Бокас», стане восьмим для Pemex, коли його буде введено в експлуатацію. Це ключ до плану президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора зробити країну самозабезпеченою бензином і дизелем, поклавши край довготривалій сильній залежності від імпорту, в основному з нафтопереробних заводів США.

Описуючи будівництво нафтопереробного заводу в його рідному штаті Табаско як таке, що відбулося в «світовий рекорд часу», Лопес Обрадор сказав, що «1 липня він почне переробляти 170 тис. барелів на день (б/д) сирої нафти».

До 15 вересня, за день до Дня незалежності Мексики, він перероблятиме свою потужність обсягом 340 тис. б/д і вироблятиме 280 тис. б/д бензину й дизелю, повідомив Лопес Обрадор у twitter.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти