У початок

Зеленський анонсував зниження ПДВ на пальне

Також є російською мовою

Президент Володимир Зеленський анонсував запуск програми «економічного патріотизму», який передбачає зниження податкового навантаження на бізнес в Україні. Про це він сказав у вівторок увечері, 22 лютого, у своєму новому зверненні до громадян України.

Зокрема, за його словами, в Україні зменшать податок на додану вартість (ПДВ) на бензин і дизельне пальне.

Це дасть змогу знизити ціни на заправках. Наша мета – набуття економічної незалежності. Особливо в енергетиці», – наголосив Зеленський.

При цьому на скільки буде знижено ПДВ, він не уточнив. За інформацією enkorr, розглядався варіант зниження із 20% до 7%.

Як повідомляв enkorr, через високі ціни на нафту й послаблення гривні ціна на паливо на українських АЗС досягла рекордних значень. Так, з початку року бензини і дизпальне у середньому по країні здорожчали більш ніж на 10%, до 34-35 грн/л. При цьому у преміум-сегменті мереж АЗС ціни сягнули 36,00–36,75 грн/л.

Нагадаємо, 1 лютого Польща тимчасово знизила податок на додану вартість на паливо, газ, продукти харчування й електроенергію. Зокрема, ставку ПДВ на пальне було знижено з 23% до 8% на шість місяців.

Раніше думка про те, що для зниження роздрібних цін Україні необхідно діяти за прикладом Польщі й знизити ставку ПДВ, висловив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти