У початок

Заборона на російську нафту коштує польській PKN Orlen $27 млн щодня

Заборона на постачання сирої нафти з росії коштує найбільшій польській нафтопереробній компанії PKN Orlen приблизно $27 млн щодня, повідомив Financial Times (FT) виконавчий директор концерну Даніель Обайтек.

Він додав, що компанія, як і раніше, використовує нафту, яка надходить нафтопроводом «Дружба», для забезпечення НПЗ у чеському Литвинові.

«Повна заміна російської нафти вимагає покращення логістики постачань, над чим ми працюємо з урядом Чехії», — сказав менеджер.

Поточні втрати Обайтек пояснив різницею вартості між трубопровідним російським паливом і дорожчими альтернативними джерелами — вона становить близько $30 за барель.

За даними Обайтека, російські нафтові компанії, як і раніше, «наповнюють Європу нафтопродуктами», незважаючи на обмеження ЄС. Конкретних доказів порушення санкцій співрозмовник FT при цьому не надав, зазначає видання.

Крім цього, Даніель Обайтек розкритикував німецьких виробників, які, на його погляд, незабаром мають намір отримати доступ до російської сирої нафти, що реекспортується.

«Німецькій стороні слід задуматися про моральні наслідки того, що вони роблять… Ми дуже зацікавлені у німецькому ринку, особливо тому, що ми його знаємо. У нас там уже 600 станцій, але ми не збираємося зупинятися на досягнутому і можемо запропонувати альтернативу диверсифікації для німецького нафтопереробного сектору», — заявив Обайтек.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти