У початок

З почином: «Укрнафта» привезла першу партію ДП від Orlen

ПАТ «Укрнафта» імпортувало першу партію дизельного пального виробництва польського концерну Orlen. Про це enkorr повідомили у Консалтинговій групі «А-95».

Зокрема було постачено 2 тис. т дизельного пального залізницею.

Зазначимо, на початку березня директор «Укрнафти» Сергій Корецький повідомив, що «Укрнафта» уклала контракт із польською Orlen на постачання нафтопродуктів в Україну.

Разом із цим він зазначив, що компанія проводить перемовини з Orlen щодо експорту нафти.

Як повідомлялось, «Укрнафта» завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком 4,3 млрд грн. Цей показник дорівнює чистому прибутку, отриманому компанією до повномасштабного вторгнення росії в Україну 2020 року (4,3 млрд грн), і майже вдвічі перевищує результат за весь 2021 рік – 2,4 млрд грн.

Очікується, що компанія 2023 року отримає 12 млрд грн чистого прибутку.

Наразі компанія оперує другою за величиною мережею АЗС в Україні, яка складається з 447 станцій.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти