У початок

Японські компанії на 80% підвищать страхові внески для морських перевезень СПГ з росії

Японські страхові компанії з 25 січня 2023 року збільшать майже на 80% страхові внески для суден, що перевозять скраплений природний газ (СПГ) у російських територіальних водах.

Про це із посиланням на Nikkei Asia повідомляють «Порти України».

Як зазначається у повідомленні, цей крок є відповіддю на дії закордонних перестрахувальників, які беруть на себе частину страхових виплат, збільшуючи свої перестрахувальні премії на тлі підвищених геополітичних ризиків через російське військове повномасштабне вторгнення на територію України.

Ймовірно, судноплавні компанії зіткнуться з більш високими транспортними витратами, що сприятиме підвищенню тиску на ціни на природний газ.

Експерти вважають, що від цього рішення може постраждати імпорт СПГ з російського проєкту «сахалін-2», на який припадає 9% скрапленого природного газу, що ввозиться Японією.

Раніше японські страхові компанії Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, Sompo Japan Insurance і Mitsui Sumitomo Insurance припинили страхування суден, що заходять у російські води, від військових ризиків. Покриття збитків не здійснюється у всіх водах — не лише в Азовському і Чорному морях, а й на Далекому Сході й на всьому Північному морському шляху.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти