У початок

На початку року маржа нафтопереробки на європейських заводах BP зменшилася

Маржа нафтопереробки на європейських заводах BP зменшилася у січні після зростання, що спостерігалося протягом IV кварталу 2022 року. Про це свідчать дані, опубліковані на сайті компанії.

На НПЗ компанії, що розташовані у північно-західній Європі, показник RMM (Refining marker margins) зменшився до $27,4/бар. з $30/бар., у середземноморському регіоні — до $29/бар. з $31,5/бар..

Зменшення прибутковості переробки нафти на підприємствах BP було зумовлено збільшенням спреду між котируваннями Brent і Urals на тлі зростання постачань нафтопродуктів з росії у Європу протягом останніх чотирьох місяців. Певний вплив на баланс ринку також мало відновлення роботи французьких нафтопереробних заводів після страйків у другій половині жовтня.

RMM — це спрощені показники регіональної маржі, що базуються на виході продукції і єдиному «маркері» сирої нафти, який вважається відповідним для регіону. При розрахунку RMM компанія BP використовує регіональні розбіжності маржі нафтопереробки і не включає оцінки витрат на паливо й інших змінних витрат. Для заводів компанії, розташованих у північно-західній Європі й середземноморському регіоні, RMM обчислюється для продуктової корзини, яка складається з 50% бензину і 50% дизельного пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти