У початок

Якщо до вихідних не буде угоди щодо ембарго проти рф, голови МЗС зустрінуться наступного тижня

Наступного тижня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ Європейського Союзу, якщо країни блоку не зможуть досягти угоди про нафтове ембарго проти росії до вихідних днів, заявив у п'ятницю Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Європейська комісія пропонує внести зміни до своєї пропозиції щодо запланованого ембарго на російську нафту, щоб залучити на свій бік держави, які опираються, включаючи Угорщину, Словаччину й Чехію.

Боррель підтвердив, що він вірить у досягнення «спільного рішення, оскільки не всі країни перебувають в однаковій ситуації», і що угоду має бути досягнено швидко, сказав він журналістам у кулуарах події у Флоренції.

Як відомо, 4 травня в ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну, який передбачає покарання за звірства в Бучі, поетапне нафтове ембарго і відключення «сбєрбанку» від SWIFT.

Посли ЄС поки не дійшли згоди щодо нафтового ембарго проти рф.

За повідомленнями, посли ЄС збираються знову зустрітися 6 травня, щоб узгодити розбіжності щодо санкцій проти рф: проблему в питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії й Чехії, а також зі списками певних імен.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти