У початок

Дозволи на виїзд бензовозів за кордон скасовано – Мустафа Найєм

Відтепер бензовози зможуть їхати за пальним за кордон, не витрачаючи час на оформлення дозволів на виконання комерційних перевезень вантажів територією інших держав, потрібно лише заповнити на сайті Мінінфраструктури спеціальну форму.

Про це під час онлайн-спілкування з представниками ринку, організованого Консалтинговою групою «А-95», сказав заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм. 

«Те, що ми можемо сьогодні можемо оголосити першими: із учорашнього дня скасовано всі дозволи, які досі були потрібні для того, щоб ввозити в країну пальне. Тобто, для сусідніх країн дозволи на міжнародні перевезення скасовано, митна служба повідомлена про це листом», – зазначив Найєм.

З його слів, це передовсім стосується тих країн, які вже пішли на поступки Україні.

«Усі автомобілі, які ввозять пальне з Латвії, Литви, Естонії, Данії, зможуть бездозвільно заїжджати в Україну до кінця року. Італійським, грецьким, угорським – дозволи скасовано до 30 червня поточного року. Болгарським, чеським, австрійським перевізникам – на період дії воєнного стану», – пояснив заступник міністра інфраструктури, зазначивши, що йдеться про дзеркальні заходи. Тобто, вимогу оформляти аналогічні дозволи, але для українських автомобілів, скасовано урядами цих країн.

Із вчорашнього дня в результаті перемовин між Міністерством інфраструктури України і Міністерством інфраструктури і розвитку Польщі також уже є домовленість про скасування таких дозволів із Польщею, й українські автомобілі, зокрема й порожні бензовози отримали змогу вільно заїжджати на територію цієї країни, аби там завантажувати пальне й везти його в Україну.

«Єдине, що для того, щоб ці транспортні засоби можна було ідентифікувати, ми створили спеціальну форму, яку потрібно заповнити перед поїздкою, – і наші порожні бензовози отримають змогу виїжджати без дозволів і в Польщу», – підсумував Найєм.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти