У початок

Woodside Energy уп'ятеро збільшила чистий прибуток у I півріччі завдяки стрибку цін на газ

Австралійська нафтогазова компанія Woodside Energy Group збільшила чистий прибуток у першому півріччі 2022 року вп'ятеро завдяки стрибку цін на газ. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».  

У червні цього року Woodside завершила об'єднання з нафтогазовим підрозділом BHP Group, що дозволило їй увійти в десяток найбільших світових виробників природного газу.

Як сказано у повідомленні Woodside, її чистий прибуток у січні-червні становив $1,64 млрд порівняно з $317 млн ​​за аналогічний період попереднього року. Доподатковий прибуток зріс до $2,9 млрд з $503 млн роком раніше.

Обсяг видобутку у першому півріччі становив 54,9 млн барелів нафтового еквівалента (б.н.е.). Компанія розраховує, що за підсумками всього поточного року її видобуток становитиме 145-153 млн б.н.е..

Середня ціна реалізації вуглеводнів підскочила вдвічі – до $96,4 за барель нафтового еквівалента, зазначають у компанії.

Woodside збільшила проміжні дивіденди більш ніж утричі – до $1,09 на акцію з $0,3 на акцію на рік раніше.

Ціни на газ цього року зросли до рекордних рівнів на тлі скорочення його постачання в Європу з рф. Європейські країни шукають альтернативні джерела газу, що вже призвело до коригування ланцюжків постачання: тепер газ із США й Катару переспрямовується в європейські країни з Азії. Постачати газ із Австралії в Європу не надто вигідно, враховуючи високу вартість транспортування, заявила головний виконавчий директор Woodside Мег О'Ніл в інтерв'ю Financial Times. При цьому вона зазначила, що попит на газ в Азії також зріс через перерозподіл глобальних потоків.

«Те, що ми спостерігаємо, є безпрецедентним», – сказала О'Ніл.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти