У початок

Сербія готова відмовитися від російської нафти

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що його країна готова відмовитися від російських енергоносіїв і здатна знайти їм заміну.

Як повідомляє Reuters, Вучич зазначив, що в його країні спостерігається досить стабільна фінансова ситуація, щоб обійтися без газу й нафти з росії.

Серед альтернативних джерел нафти він назвав Ірак. Крім того, президент Сербії додав, що спробує поговорити з представниками Венесуели про постачання.

«Ми маємо заплатити ціну за війну на європейській землі», — сказав Вучич і додав, що його країна «не вибаглива» й готова взяти нафту звідки завгодно.

Напередодні стало відомо, що Сербія також готова купити газ в Азербайджані, а нафту — в Китаї й Індонезії. Крім того, там планують збільшити експорт вугілля для забезпечення паливом своїх ТЕС, які виробляють близько 70% всієї електрики на потреби країни.

Сербія дуже залежна від російських енергоносіїв, проте вона також шукає можливості вступити в ЄС, а тому з 1 грудня перестане отримувати російську нафту. Обмеження зокрема пов'язано із запровадженням нового пакету санкцій, який обмежить експорт російської нафти до країн Європейського Союзу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти