У початок

Трасс хоче видати ліцензії на буріння для видобутку газу й нафти у Північному морі

Глава МЗС Великобританії Ліз Трасс у разі перемоги на виборах прем'єр-міністра країни має намір схвалити видачу низки ліцензій на буріння для видобутку більшого обсягу газу і нафти в Північному морі, а також освоєння нових родовищ у спробі забезпечити енергобезпеку Британії, пише Times.

Як зазначає видання, ці дозволи можуть стати одним із перших рішень Трасс у разі обрання прем'єром. Газета також наголошує, що високопосадовці Консервативної партії, зокрема міністр енергетики Великобританії Квасі Квартенг, намагаються максимально збільшити виробництво енергоресурсів усередині країни, а також залучити додаткові постачання газу з Норвегії.

Джерела газети повідомляють, що Трасс може видати щонайменше 130 ліцензій на буріння й вивчення родовищ. Проте експерти вважають малоймовірним, що такі заходи призведуть до швидкого зниження цін на енергоресурси у Великій Британії.

Крім того, очікується, що уряд Трасс, у разі її перемоги в голосуванні, також спонукатиме компанії більше інвестувати у свої об'єкти у Британії для збільшення виробництва.

Раніше британський енергорегулятор Ofgem оголосив про підвищення максимально допустимого обсягу рахунків на електроенергію для споживачів на 80% із 1 жовтня через зростання світових цін на енергоносії. Таким чином, максимальна сума рахунку для британців може стати більшою на 1 578 фунтів стерлінгів, або на 80%. Глава енергорегулятора Джонатан Брірлі попередив, що ціни на енергію, швидше за все, продовжать зростати, і закликав майбутнього прем'єра Сполученого Королівства вжити нових заходів для боротьби зі зростанням цін.

Після початку повномасштабної війни рф в Україні Захід посилив санкційний тиск на росію. Порушення логістичних ланцюжків призвело до зростання цін на паливо й продукти харчування в Європі й США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти