У початок

В'єтнам затвердив спільний із США проєкт створення терміналу з прийому CПГ

Влада південної в'єтнамської провінції Біньтхуан затвердила великий спільний зі Сполученими Штатами проєкт створення терміналу з прийому і зберігання скрапленого газу (СПГ) вартістю $1,3 млрд.

Про це повідомило в четвер В'єтнамське інформаційне агентство.

Народний комітет (адміністрація) провінції Біньтхуан ухвалив рішення про схвалення інвестицій у проєкт терміналу-сховища CПГ Son My, інформує агентство.

Очікується, що проєкт, реалізований спільними зусиллями в'єтнамської держкомпанії PVGas й американської корпорації AES, введуть в експлуатацію 2027 року. Будівництвом і подальшою експлуатацією портового терміналу займеться заснована PVGas і AES СП Son My LNG port warehouse limited company.

Домовленість про співпрацю між PVGas і AES стала частиною пакету угод у сфері енергетики вартістю понад $6 млрд, укладених В'єтнамом і США під час Індо-Тихоокеанського ділового форуму, що пройшов у жовтні 2020 року в Ханої.

Відповідно до нього, до 2030 року буде реалізовано ще один спільний в'єтнамсько-американський проєкт у сфері газової енергетики в центральній провінції Куангчі. В'єтнамська компанія BB Group і американська Quantum Group взаємодіятимуть у створенні комплексу газової промисловості, що включає завод із переробки природного газу, підприємство з виробництва ЗПГ, берегові й плавучі сховища, а також морський порт.

Обсяг інвестицій, які вкладе американська компанія у цей проєкт, оцінюється у $5,5 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти