У початок

Reuters: росія скоротить відвантаження нафти із західних портів у серпні

Відвантаження нафти з портів росії на заході країни можуть скоротитися на 100-200 тис. барелів на добу (б/д) у серпні порівняно з липнем на тлі обіцянки знизити експорт на 500 тис. б/д. Про це повідомило Reuters із посиланням на джерела.

За інформацією Reuters, цього тижня чиновники, які займаються нафтогазовою галуззю, провели нараду з топ-менеджерами російських нафтокомпаній, на якій попросили скоротити експорт нафти в серпні.

За даними двох джерел Reuters, експорт нафти з портів приморська, усть-луги та новоросійська в серпні знизиться на 510% щодо липня.

У червні росія взяла на себе зобов'язання урізати виробництво нафти — її формальну квоту знизять на 650 тис. б/д, до 9,8 млн б/д, також збережеться добровільне скорочення на 500 тис. б/д. У липні віце-прем'єр рф олександр новак оголосив, що росія добровільно зменшить експорт нафти на 500 тис. б/д у серпні.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, у червні експорт нафти і нафтопродуктів із росії скоротився на 600 тис. б/д до травня — до 7,3 млн. Це найнижчий показник із березня 2021 року. Передбачуваний експортний виторг рік до року скоротився майже вдвічі, до $11,8 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти