У початок

Похапцем: «Укрзалізниця» підписала «рамку» з 8 постачальниками ДП

Також є російською мовою

АТ «Укрзалізниця» 1 липня уклало рамкову угоду на постачання 200 тис. т дизпального в 2021 р. з 8 трейдерами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби підприємства.

Зокрема, контракти підписано з компаніями ОККО, «Торум», «Сокар Україна», «Газтрім», «Альянс Енерго Трейд», «Ойл Трейд 2018», «Лівайн Торг» і «Мартін Трейд».

Усі претенденти виставили граничні очікувані ціни в межах 26 420 грн/т, яку було позначено «Укрзалізницею» ще в квітні 2021 р.. Це при тому, що на сьогодні середня крупногуртова ціна, за даними Консалтингової групи «А-95», становить 27 910 грн/т.

Відзначимо, ця процедура формальна, і заявлені претендентами ціни і націнки буде встановлено в рамках окремих закупівельних процедур.

Дату перших аукціонів ще не визначено.

Як повідомляв enkorr, з учорашнього дня, 30 червня, рух товарних поїздів «Укрзалізниці» під загрозою повного зупинення через брак дизельного пального для роботи локомотивів. Зокрема, за інформацією глави департаменту управління рухом залізниці Олександра Ткаченка, на кінець дня 29 червня залишки палива по станції «Покровськ» становили 30,8 т, на ст. «Пологи» – 8 т, на ст. «Коростень» – 49 т, на ст. «Ковель» – 8 т, на ст. «Чернівці» – 15 т. Склад ТНТС депо «Волноваха» резерву палива не мав зовсім.

Нагадаємо, рамковий тендер було оголошено 15 квітня 2021 р., заявки на участь у ньому подало 9 трейдерів – усі перераховані вище оператори і компанія «Анвітрейд». Однак останню компанію було дискваліфіковано рішенням АМКУ через те, що нібито не виконала своїх зобов'язань за раніше укладеним договором з «Укрзалізницею». Подія сталася на тлі загального тиску влади на групу Wexler-Glusco, яка виявилася долученою до однієї старої кримінальної справи.

Крім того, «Укрзалізниця» звернулася до суду з вимогою стягнути з трейдера штраф обсягом 33,1 млн грн, з яких 3,09 млн грн пені й 30,09 млн штрафу, а також зобов'язати його виконати умови контракту і відвантажити 8,27 тис. т дизельного палива.

«Укрзалізниця» – найбільший споживач ДП в Україні. Річна потреба становить 300-350 тис. т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти