У початок

Вона працює: у ресурсу з Молдови й Болгарії виникли проблеми

Оператори паливного ринку заявлять про неможливість розмитнення дизельного пального в Україні, яке імпортується з молдавського портового терміналу «Джурджулешти» і деяких болгарських нафтобаз.

«Шановні партнери! У зв’язку з неясністю з розмитненням ресурсу з Молдови і Болгарії пропозиції поки що відсутні. Чекаємо на уточнення», — повідомив своїх контрагентів один із трейдерів.

Його колега у коментарі enkorr зазначив, що ресурс із цих базисів не пропускають в Україну. «Маємо проблеми на митниці, перевірять документи на пальне і не пропускають», — сказав він.

Ще один співрозмовник зазначив, що такі дії митниці були цілком були очікуваними після того, як СБУ звернулася до Енергомитниці з проханням інформувати її про надходження на митне оформлення партій, що були відвантажені з цих та інших базисів, а також відбирати зразки для аналізу.

Нагадаємо, раніше СБУ визначила певний перелік портів, що нібито отримують значні обсяги ДП з росії, до якого власне потрапили «Джурджулешти», болгарські Burgas Base й Base Oil Terminal, а також деякі порти Індії, Саудівської Аравії та ОАЕ. Разом із тим портів Лівії, Єгипту, Марокко й Тунісу в списку не було.

Для болгарських трейдерів таке рішення стало несподіванкою, оскільки деякі з них узагалі не мають справи з російськими нафтопродуктами. «Якщо ми надаємо документи, що придбали ресурс у Греції, то чому ми не можемо його відвантажити?» — ставить питання представник болгарської компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти