У початок

«ДТЕК Нафтогаз» розпочала найбільшу у своїй історії 3D-сейсміку

«ДТЕК Нафтогаз» розпочала найбільший у своїй історії проєкт 3D-сейсмічних досліджень. Про це з повиланням на повідомлення компанії у Facebook пише «Інтерфакс-Україна».

Проєкт охоплює територію двох існуючих родовищ і однієї нової ділянки. Загальна площа досліджень складає близько 1 тис. кв. км.

Результати обробки нових сейсмічних даних дозволять «ДТЕК Нафтогаз» підвищити ефективність розробки вуглеводнів, збільшити видобуток на діючих родовищах і виявити нові поклади.

«Ми змістили фокус із утримання видобутку на виснажених запасах у бік пошуку нових перспективних потужностей та освоєння нових площ. Це дасть нам змогу повернутися до збільшення видобутку у середньостроковій перспективі», – пояснили геологи компанії.

Як повідомлялося раніше, «ДТЕК Нафтогаз» 2022 року видобув 2 млрд куб. м природного газу (2021 року – 2,06 млрд куб. м). 2023 року компанія має намір інвестувати у видобуток газу $120-130 млн. 70% цих коштів буде спрямовано на розробку нових родовищ.

Компанії, які входять у «ДТЕК Нафтогаз», у листопаді 2022 року придбали на відкритому аукціоні право на розробку двох газових родовищ у Полтавській області: Майорівської площі за 1,102 млрд грн і Бірківсько-Зіньківської – за 211 млн грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти