У початок

Видобуток нафти в США наступного року може виявитися більшим за офіційний прогноз

США можуть наростити видобуток нафти наступного року більше, ніж прогнозує Міністерство енергетики країни. Про це із посиланням на аналітиків BloombergNEF повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з останнім прогнозом агентства, нафтовидобуток у Штатах 2023 року зросте на 900 тис. барелів на добу (б/д), до 12,85 млн б/д. Цей прогноз на 250 тис. барелів вищий за очікування Управління енергетичної інформації (EIA), що входить до складу Міненерго США. EIA прогнозує видобуток наступного року на рівні 12,6 млн б/д.

Перспективи зростання виробництва нафти «виглядають солідними й стійкими, попри волатильність цін на сировинні товари, головним чином тому, що нафтові родовища США» мають низьку собівартість видобутку, вважає експерт Bloomberg NEF Тай Лю. Крім того, потенційне зростання цін на нафту після набуття чинності ембарго ЄС на постачання нафти з росії, а також потребу в надійному постачанні енергоресурсу підтримають видобуток у США, наголошується в доповіді.

Тим часом падіння ринкових цін може змусити нафтокомпанії коригувати плани й скорочувати видобуток. Прогноз BloombergNEF передбачає, що ціни мають опуститися до $50 за барель, щоб компанії змінили плани на 2023 рік.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на 10:40 МСК склала $76,81 за барель, що на $1,69 (2,15%) менше за рівень на закриття сесії у вівторок.

Водночас нафтовидобуток у США може скоротитися 2024 року, якщо компанії не завершать буріння нових свердловин. Це призведе до ще більшого погіршення ситуації на ринку, якщо попит відновиться в наступні два роки.

BloombergNEF прогнозує, що видобуток нафти в США 2024 року збільшиться менш ніж на 200 тис. б/д, до 13,04 млн б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти