У початок

Відповідь на шантаж: Німеччина готова підтримати санкції проти нафтового сектору рф й «сбербанку»

Німеччина готова підтримати прагнення ЄС ввести санкції проти російського «сбербанку», щоб покарати країну-окупанта за повномасштабне вторгнення в Україну. Дотепер країна була одним з головних противників обмежень. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела, повідомляє УНІАН. 

Обмеження увійдуть у шостий пакет санкцій, який буде введено вже цього тижня. Він також включатиме поетапне ембарго на російську нафту. Це стане відповіддю на припинення росією постачання газу в Польщу й Болгарію.

Раніше Німеччина виступала проти зусиль Євросоюзу накласти санкції на найбільший російський банк «сбербанк» і російський енергетичний сектор. На цей банк припадає більша частина роздрібних депозитів у росії.

Згідно з документами, з якими ознайомилися журналісти Bloomberg, Берлін був стурбований тим, що можливі санкції проти «сбербанку» призведуть до порушення фінансових операцій, пов'язаних з енергетикою. Але в останні тижні Німеччина наростила альтернативні постачання енергоресурсів і тепер готується підтримати поетапну заборону на російську нафту.

США вже повністю ввели блокувальні санкції проти «сбербанку». Великобританія заборонила банку проводити платежі в фунтах стерлінгів через свою фінансову систему. Також було впроваджено персональні санкції проти генерального директора банку Германа Грефа.

Як повідомлялося, 27 квітня Володимир Зеленський обговорив з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн підготовку шостого пакета санкцій проти рф, який повинен включати ембарго на нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти