У початок

Відновлення роботи СПГ-заводу Freeport LNG може бути відкладено до кінця грудня – Bloomberg

Американський СПГ-завод Freeport LNG, зупинений у червні після пожежі, ймовірно, затримається з поновленням операцій, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

Зі слів джерел, компанія повідомила покупців СПГ про скасування постачань з підприємства, запланованих на листопад і грудень, у зв'язку з ремонтними роботами, що тривають, і потребою отримання дозволу регуляторів на перезапуск виробництва.

У серпні Freeport LNG повідомляла, що планує поновити повноцінну роботу підприємства від початку до середини листопада.

Однак останніми днями компанія стала повідомляти покупцям, що це навряд чи буде можливо, зазначають джерела. Нових даних про плановані терміни повернення СПГ-заводу до роботи компанія при цьому не наводить.

У самій Freeport LNG агентству повідомили, що «роботи з перезапуску виробництва тривають».

«Ці роботи включають отримання необхідних регулятивних дозволів», – заявила прес-секретар компанії Хізер Браун.

Процес отримання дозволу регуляторів на відновлення роботи може тривати один-два тижні, зазначають експерти Wood Mackenzie Ltd., які вважають, що СПГ-завод не повернеться до роботи до грудня.

Пожежа на заводі сталася 8 червня. Внаслідок надлишкового тиску на трубопроводі скрапленого природного газу від резервуара до морського терміналу відвантаження стався витік СПГ і його займання.

Потужність заводу Freeport LNG складає 15 млн тонн СПГ на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти