У початок

В уряді Індії повідомили про затримки під час оплати за російську нафту

Міністр нафти Індії Панкадж Джейн повідомив, що індійські компанії іноді стикаються із затримками при оплаті за російську нафту за ціною, вищою за ліміт на рівні $60 за барель, встановлений країнами Заходу. Зі слів міністра, якщо ціна на російську нафту вища від граничної, то компанії самі шукають «альтернативні механізми розрахунків». Які саме, не уточнюється.

Як стверджує міністр Джейн, більша частина російської нафти в Індію надходить за ціною, нижчою від $60 за барель. Він також розповів, що Індія прагне закуповувати нафту зі знижками в інших країнах, залежно від сорту сировини. «Ніхто не заважає нам купувати російську нафту за ціною, яка перевищує встановлений граничний рівень. Ми не користуємося західними послугами», – заявив Панкадж Джейн журналістам (цитата The Economic Times).

З 5 грудня 2022 року набула чинності «стеля» цін на нафту на рівні $60 за барель, з 5 лютого — на нафтопродукти з росії на рівні $100 і $45 за барель (для продукції, що торгується з премією і дисконтом до нафти відповідно). Після введення обмежень більшу частину російського ресурсу було переспрямовано в Китай з Індією.

12 березня джерела Bloomberg повідомляли, що Індія вирішила підтримати обмеження нафтових цін, але джерела Reuters цього не підтвердили. Агентство повідомляло, що росія й Індія перейшли на стандарт Dubai в торгівлі нафтою. За даними Reuters, індійський Bank of Baroda припинив проводити платежі за нафту вище за «стелю» цін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти