У початок

В Україні створять систему зберігання нафтопродуктів із запасами на два місяці

В Україні буде створено диверсифіковану систему зберігання нафтопродуктів із запасами на два місяці. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів, яке відбулось учора, 14 лютого, повідомляється на офіційному урядовому вебпорталі.

«Як повідомив прем’єр-міністр, буде створено диверсифіковану систему зберігання, і в разі настання кризової ситуації в резервах будуть запаси, обсяг яких складатиме щонайменше 61 день внутрішнього споживання», – йдеться у повідомленні.

Першим кроком на шляху реалізації цього наміру стало схвалення Кабінетом міністрів законопроєкту про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів.

«Це дозволить бізнесу, громадянам і всій країні спокійно пройти будь-які виклики в паливній сфері. Законопроєкт передбачає чітку взаємодію між державою й бізнесом, визначення питання зберігання, безпеки, моніторингу і репортингу», – пояснив Денис Шмигаль.

З його слів, створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів — це «питання національної безпеки, яке актуальне зараз, але залишиться так само важливим і після нашої перемоги і завершення війни».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти