У початок

В рф готують указ про заборону продажу нафти учасникам цінових обмежень – ЗМІ

кремль розробляє проєкт президентського указу, який заборонить російським компаніям і будь-яким нафтотрейдерам продавати російську нафту учасникам механізму обмеження цін, який мають запровадити країни Заходу. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Зазначається, що указ забороняє мати справу як із компаніями, так і з країнами, які долучаться до механізму обмеження цін, її експорт у такі країни, а також будь-які посилання на граничну ціну в контрактах.

Раніше президент рф владімір путін і низка інших посадовців неодноразово заявляли, що країна не постачатиме енергоносії тим, хто приєднається до обмеження цін. Замість цього росія переспрямує постачання нафти на «ринково орієнтованих партнерів» або скоротить видобуток.

Як повідомлялося, 5 грудня набуде чинності заборона ЄС на імпорт російської нафти, а ще за два місяці почне діяти заборона на імпорт російських нафтопродуктів.

Крім того, Євросоюз у координації з G7 обговорює обмеження ціни на російську нафту від $65 до $70 за барель. Водночас деякі представники ЄС вважають, що запропонована «стеля» надто висока, адже ціна $65-70 за барель значно перевищує собівартість виробництва бареля нафти.

Утім, таке обмеження заборонить компаніям з ЄС та G7 надавати послуги для експорту нафти з рф, такі як страхування, посередництво й фінансова допомога, необхідні для транспортування російської нафти в будь-яку точку світу, якщо нафту не буде продано нижче від узгодженої ціни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти