У початок

Кількість бурових установок у світі за підсумками жовтня зросла майже на 40%

Минуло багато часу, але, схоже, нарешті глобальна розвідувальна галузь реагує на відновлення цін після COVID-19. Згідно з даними гіганта нафтосервісних послуг Baker Hughes, кількість активних бурових установок у жовтні зросла на 39% порівняно з аналогічним періодом 2021 року й досягла 1893 одиниці. Однак майже в усіх країнах активність все ще значно відстає від рівня до COVID-19 у 2019 році.

США й Канада показали значний приріст кількості установок. Видобуток у США розчарував багатьох у Вашингтоні, оскільки компанії зосередилися на капітальній дисципліні, а не на стимулюванні буріння. Проте кількість бурових установок у третьому кварталі (768 одиниць) показала стрибок на 60% порівняно з рівнями 2021 року, підкреслюючи, що оператори реагують як на цінові, так і на політичні стимули.

Нафтову промисловість Канади було зруйновано падінням цін на COVID-19. Однак жовтнева кількість активних бурових установок (214 одиниць) більш ніж у три рази перевищує найнижчі значення 2020 року. Це одна з небагатьох країн, чия активність зараз значно перевищує рівень до COVID-19.

Іншим винятком є Єгипет, який, переглянувши свої контракти на розвідку, щоб стимулювати буріння, насправді взагалі не зазнав значного спаду через Covid-19. Згідно з даними, наразі кількість активних бурових установок зросла більш ніж на 20% порівняно з рівнями до COVID-19.

Європа з Азією демонструють відносно незначне зростання, на 13% і 6% відповідно. Варто зазначити, що Азія, схоже, була регіоном, який найменше постраждав від COVID-19, де кількість активних бурових установок впала трохи більше ніж на 15% у 2020 році, що відображає рішучість регіональних національних нафтових компаній підтримувати внутрішній видобуток.

В Африці є змішані новини щодо Нігерії й Анголи. Ці дві країни, важковаговики ОПЕК, постійно демонструють низькі показники після пандемії COVID-19, а брак інвестицій серйозно підриває їхні виробничі потужності. Обом не вдалося досягти цільових квот ОПЕК з 2020 року.

У Анголи принаймні можуть бути певні підстави сподіватися на відновлення, оскільки кількість активних бурових установок у жовтні зросла на 50% порівняно із середніми рівнями, які спостерігалися з січня по серпень. Але перспективи для Нігерії виглядають похмуро. Її активні рівні бурових установок у четвертому кварталі 2021 року впали аж до семи після того, як 2019 року було в середньому 16. Активність там почала повертатися, але за останніх кілька місяців різко впала, у жовтні вразивши вісім бурових установок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти