У початок

Звільнено начальника слідства нацполіціі у справі Консалтингової групи «А-95»

Також є російською мовою

Через перевищення повноважень у гучній справі Консалтингової групи «А-95» знято з посади начальника слідства нацполіціі Подільського району Києва. Про це в Facebook повідомив глава парламентського Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу»).

«Розслідування дій правоохоронців ще не закінчено, але багато що каже про те, що перед хлопцями вибачаться, й надалі податкові злочини на рівні нацполіціі розслідувати не будуть», – зазначив він.

Гетманцев також подякував генеральному прокурору Ірині Венедиктовій і главі Національної поліції Ігорю Клименку за «блискавичну реакцію». Нагадаємо, раніше політик звернувся до генерального прокурора з проханням узяти під свій особистий контроль розслідування кримінальної справи проти компанії.

У свою чергу директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн зазначив, що Данило Гетманцев – один з найактивніших державних діячів, які послідовно займаються проблематикою ринків підакцизних товарів, що тонуть у фальсифікаті.

«Дякую! Але треба довести справу до кінця – нелегальний ринок палива повинно бути знищено. Це він ростить кримінал і корупцію, яка потім виходить нагору, зокрема й таким боком, як із нами. Це ганьбить і руйнує країну і компрометує владу», – зазначив він на своїй Facebook-сторінці.

Як повідомляв enkorr, 13 липня співробітники Національної поліції з порушенням законодавства і всіх процесуальних норм провели обшуки з вилученням техніки і документації в офісі Консалтингової групи «А-95», а також у квартирах керівництва компанії.

С.Куюн вважає, що замовником сфабрикованої справи є група «БРСМ», незаконну діяльність якої активно розслідують і висвітлюють «А-95» і сайт enkorr.

Довідка enkorr

Консалтингову групу «А-95» засновано 2008 року. Вона займається професійними дослідженнями ринку нафтопродуктів. Компанія – організатор щорічних конференцій для трейдерів моторних палив: Petroleum Ukraine, LPG Ukraine і Black Sea Petroleum Trading. Загалом за плечима «А-95» уже понад 20 масштабних конференцій, семінарів, майстер-класів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти