У початок

«Укртранснафта» активно готується до конкурсу з управління «ПрикарпатЗахідтрансом»

Також є російською мовою

«Укртранснафта» подала документи для участі в конкурсному відборі на керуючого активами української ділянки нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» (СЗН), повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі компанії.

«Так, минулої п'ятниці ми подали документи», – сказав співрозмовник агентства.

Прийом документів здійснювався до вечора 9 квітня 2021 року.

Відзначимо, одна з умов участі в конкурсі – наявність діючої ліцензії на ведення господарської діяльності з транспортування нафти або нафтопродуктів магістральними трубопроводами, а також наявність досвіду в цій сфері не менше п'яти років.

Станом на 31 березня 2021 року таку ліцензію мали лише дві компанії – «Укртранснафта», а також ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», яке володіло ділянкою до її конфіскації.

Крім того, для подальшого управління нафтопродуктопроводом буде потрібно кілька специфічних ліцензій і допусків. За наявними даними, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль недавно провів спеціальну нараду з відповідальними службами для прискорення отримання необхідних документів.

За словами джерела enkorr в «Укртранснафті», за попередніми оцінками, для отримання всіх документів та проведення конкурсу знадобиться 2-3 місяці.

Як відомо, 19 лютого Рада національної безпеки і оборони (РНБО) доручила повернути в держвласність нафтопродуктопровід «ПрикарпатЗахідтранс», власників якого пов'язують із оточенням депутата Віктора Медведчука (ОПЗЖ).

У свою чергу, в політичній партії ОПЗЖ, співголовою якої є Віктор Медведчук, заявили, що політик не пов'язаний із нафтопродуктопроводом.

23 лютого Вищий антикорупційний суд за позовом Національного антикорупційного бюро (НАБУ) наклав арешт на майно комплексу «ПрикарпатЗахідтранс» і передав його в управління АРМА.

Разом з тим, до визначення управителя цього майна з боку АРМА воно було передано на відповідальне зберігання АТ «Укртранснафта». Йдеться про будівлі, споруди, лінійні ділянки, технологічні об'єкти і т.п., розташовані на території Житомирської, Рівненської, Львівської й Закарпатської областей.

Нагадаємо, 16 березня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відхилила скаргу ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» на рішення суду, яким було накладено арешт на частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і все майно компанії.

Довідка enkorr

«ПрикарпатЗахідтранс» експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» завдовжки близько 1,1 тис. км, призначену для прокачування дизельного пального з Росії й Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту в Європу, зокрема в Угорщину. Проєктна потужність магістралі – 3,5 млн тонн на рік.

Активну роботу нафтопродуктопроводу «ПрикарпатЗахідтранс» було розпочато після завершення судових розглядів, в результаті яких його було визнано власністю «Транснафти». Навесні 2016 р. компанія International Trading Partners AG придбала магістраль у «Транснафти». У квітні 2019 р. 51% у статутному капіталі ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» було продано компанії «Нафтобітумний завод», кінцевим бенефіціаром якої є білоруський бізнесмен Микола Воробей.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти