У початок

«Укрнафта» зменшує вартість операцій гідророзриву

ПАТ «Укрнафта» отримало патент на проведення гідророзриву пласта за технологією Fly Ash Frac із застосуванням як розклинюючого агента сухої золи виносу з українських теплових електростанцій. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Зазначається, що фахівці компанії провели усі необхідні дослідження й отримали доказ безпечності й надійності нової технології.

Запатентована технологія дозволяє замість звичайного пропану використовувати суху золу виносу з українських теплоелектростанцій на нагнітальних свердловинах. Ця технологія не вимагає приготування гелюючих систем: використовуються пластова вода.

«Дотримуючись принципів циклічної економіки, ми зменшуємо вуглецевий слід української енергетики і оптимізуємо витрати компанії. Проведення операції ГРП із застосуванням сухої золи української ТЕС майже на 2 млн грн дешевше порівняно зі стандартним методом», — зазначив Сергій Корецький, директор ПАТ «Укрнафта».

Нагадаємо, «Укрнафта» планує збільшення видобутку нафти на 6% у 2023-му, для чого збирається інвестувати рекордні 5,5 млрд грн у буріння, ремонти й спецдозволи на нові родовища протягом року. 

Як повідомлялось, «Укрнафта» завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком 4,3 млрд грн. Цей показник дорівнює чистому прибутку, отриманому компанією у мирному 2020 році (4,3 млрд грн), і майже вдвічі перевищує результат за весь 2021 рік – 2,4 млрд грн.

Очікується, що компанія 2023 року отримає 12 млрд грн чистого прибутку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти