У початок

Іран відновив імпорт дизелю й бензину після п'ятирічної перерви

Уряд Ірану передбачив, що диспропорція між пропозицією і попитом на паливо зросте, для чого виділив близько $1 млрд у бюджеті на 2023-2024 фінансовий період для закупівлі дизельного пального й бензину на міжнародних ринках, повідомляє Ensafnews.com.

Щоб тимчасово виправити зростаючий дисбаланс між пропозицією й попитом на бензин і дизельне пальне, уряд почав імпортувати паливо, заявив речник енергетичної комісії Меджлісу.

«Хоча розрив ще незначний, уряд передбачив, що дефіцит постійно зростатиме, для чого він виділив близько $1 млрд у законопроєкті про бюджет на 2023-2024 фінансовий період для закупівлі дизельного пального й бензину на міжнародних ринках», — також сказав Мостафа Нахаї в інтерв'ю перській газеті Shargh.

Диспропорція між попитом і пропозицією швидко зростає, і незважаючи на небажання Національної іранської нафтової компанії імпортувати паливо, вона повинна задовольнити зростаючий внутрішній попит, додав він.

Залежність Ірану від дорогого імпорту бензину закінчилася 2018 року, але Нахаї підтвердив, що імпорт відновився, і він очікує, що постачання палива цього року зростуть.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти