У початок

«Укрнафта» 2023 року інвестує у видобуток 5,5 млрд грн

ПАТ «Укрнафта» планує збільшення видобутку нафти на 6% у 2023-му, для чого збирається інвестувати рекордні 5,5 млрд грн у буріння, ремонти й спецдозволи на нові родовища протягом року. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті компанії.

«На буріння 3 нових свердловин і 3 бокових стовбурів, а також підготовку до буріння не менше 8 свердловин 2024 року й супутні процеси планується виділити близько 1,5 млрд грн», – підкреслив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Спрямування ще 1,2 млрд очікується для отримання нових спецдозволів на розробку свіжих родовищ.

Як зазначають у компанії, 2,8 млрд – це кошти на підтримку базового видобутку. Йдеться про 268 капітальних ремонтів свердловин, 80 кілометрів трубопроводів, 1 кущову насосну станцію та інше.

Повідомляється, що паралельно з цим компанія планує поступово відновлювати парк техніки. Так, 2023 року на внутрішні сервіси заплановано 2,1 млрд грн.

Ці гроші підуть зокрема на 68 одиниць спецтехніки (автокрани, бульдозери, екскаватори, підіймачі, тягачі, трубовози, штанговози; було придбано для компанії 9 одиниць техніки у 2021-му й 11 – у 2020-му роках), 9 одиниць геофізичної техніки (2021 року придбано 2 одиниці) та інше технічне обладнання, а також транспорт (автомобілі, бензовози тощо) і супутні витрати.

Як повідомляв enkorr раніше, ПАТ «Укрнафта» має намір залучити партнерів для співпраці в проєктах зі збільшення видобутку, буріння й розвідки родовищ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти