У початок

«Укрнафта» запускає нову високодебітну свердловину на заході України

На родовищі, розташованому на заході України, ПАТ «Укрнафта» упродовж 2023 року пробурило вже третю свердловину. ЇЇ початковий дебіт нафти – 25-30 тонн на добу. Про це йдеться на сторінці компанії у мережі Facebook.

«Це вже третя свердловина, пробурена компанією 2023 року в межах одного конкретного родовища, і друга з них створена в партнерстві з ТОВ БК «Горизонти». До кінця року на цьому ж родовищі має бути побудовано ще три свердловини», – повідомляє «Укрнафта».  

Як зазначає директор компанії Сергій Корецький, мета зведення похилоспрямованої свердловини – розвідка запасів у стрийських відкладах. Роботи провели в стислі терміни: стовбур загальною протяжністю 1 244 м пробурили всього за 32 доби.

Під час будівництва об’єкта, повідомляє він, відкрили проєктний горизонт і за допомогою геофізичних досліджень встановили його перспективність у плані нафтовидобутку.

Перспективні пласти в розрізі цієї свердловини залягають в інтервалах глибин 886-1 122 м, їх загальна нафтонасичена товщина – більше 120 м.  

«Наразі здійснили перфорацію покладів в інтервалі 1 085-1 122 м, це близько 30% від загальної товщі нафтонасичених пластів стрийських відкладів.

Відбувається процес освоєння. Початковий дебіт нафти – 25-30 тонн на добу», – підсумував Корецький.

Як повідомляв enkorr раніше, «Укрнафта» відремонтувала свердловину з дебетом понад 60 тис. куб. м газу.

ПАТ «Укрнафта» також провело капітальний ремонт свердловини на півночі України, завдяки чому було збільшено дебіт природного газу до понад 60 тис. куб. м на добу.

Як відомо, станом на жовтень «Укрнафта» бурила сім свердловин, ще дві перебували в процесі підготовки. Водночас компанія шукала підрядників для ремонту свердловин.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти