У початок

«Укрнафта» залучатиме партнерів для підвищення видобутку

ПАТ «Укрнафта» відібрало 20 родовищ, як на сході, так і на заході України, до розробки яких планує залучати інвесторів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Ці 20 родовищ сумарно мають запаси обсягом 12 млн тонн нафти з конденсатом і 30 млрд кубометрів газу. На сьогоднішній день є 12 компаній, які письмово підтвердили зацікавленість в участі у цьому конкурсі. Це компанії з України, Словаччини, Франції, Великобританії, США, Канади, Мексики, — зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький. — Ключовий принцип простий – рівень прибутку «Укрнафти» від цих операцій має бути вищим із залученням партнера, ніж без нього».

Також компанія планує розвивати ринок нафтовидобувних сервісів в Україні.

«Очікуємо на залучення вітчизняних та іноземних підрядників у таких напрямах як буріння горизонтальних свердловин, буріння бічних горизонтальних стовбурів, ГРП, колтюбінг, впровадження сучасних технологій інтенсифікації, технології механізованого видобутку, системи оптимізації видобутку, геологорозвідувальні роботи тощо, – пояснює Сергій Корецький. – Щоб сформувати сильний ринок підрядників, готові запропонувати довгі п'ятирічні контракти з гарантованим завантаженням. Успіх нарощування видобутку буде напряму залежати від паралельного розвитку нафтовидобувних сервісів в Україні».

2023 року компанія запланувала розпочати буріння дев'яти свердловин. Частину – власними силами, для частини залучимо зовнішніх підрядників. Це будуть горизонтальні й похилоскеровані свердловини і забурка бічних стовбурів.

Як писав раніше enkorr, за результатами січня-квітня 2023 року «Укрнафта» заробила близько 7 млрд грн чистого прибутку.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти