У початок

«Укрнафта» 2023 року заробила близько 7 млрд грн прибутку

Компанія «Укрнафта» заробила близько 7 млрд грн чистого прибутку за результатами січня-квітня 2023 року. Про це заявив голова компанії Сергій Корецький, виступаючи на Львівській антикризовій нафтогазовій конференції, організованій НКЦ «Ньюфолк».

«За оперативними даними, протягом перших чотирьох місяців 2023 року «Укрнафта» заробила 7 близько млрд грн чистого прибутку», — заявив Корецький.

З його слів, це значно більше, ніж весь річний прибуток компанії у 2020 й 2021 роках, коли «Укрнафта» показала 4,3 млрд грн і 2,1 млрд грн відповідно.

Він також повідомив, що «Укрнафта» відзвітувала про 4,3 млрд грн чистого прибутку за перший квартал 2023 року і заплатила з нього у бюджет 1,17 млрд грн податку на прибуток.

«Це стало результатом прозорості й відкритості. Компанія більше не працює у вузькому колі пов'язаних контрагентів за незрозумілими цінами з відтермінуванням оплати. Ми відкриті для співробітництва з будь-ким», — заявив голова компанії, додавши, що досягненню рекордного результату також сприяло зменшення витрат, підвищення добового видобутку нафти й трейдинг нафтопродуктами.

Він закликав присутніх до всебічної співпраці у розвитку ресурсної бази компанії.

«До 2027 року ми хочемо підвищити видобуток нафти удвічі, до 3 млн т на рік. Вважаємо реальним збільшити рівень комерційних запасів до 40 млн т з поточних 24 млн т. Для цього потрібно багато геологорозвідки, буріння. Нам може знадобитись допомога й досвід кожного з вас», — сказав він, звертаючись до учасників форуму.

Корецький навів статистику, згідно з якою за останні 10 років «Укрнафта» пробурила 52 свердловини, що дорівнює показнику одного 2004 року. Згідно з планами компанії, у найближчі 5 років вона хоче пробурити 212 свердловин (див. слайд).

Голова «Укрнафти» також повідомив про підготовку великого плану 20 інвестиційних проєктів спільної розвідки й розробки. 

«Ми розробили регламент, методику, відібрали двадцять перспективних родовищ. У своєму поточному стані компанія сама не може займатись таким обсягом робіт. Щоб не втрачати часу, ми хочемо залучити партнерів. Але цей план ще потребує узгодження з акціонером і затвердження загальними зборами акціонерів», — уточнив Корецький.

Він також виказав зацікавленість у закупівлі сервісних послуг і матеріально-технічних ресурсів і запропонував послуги із постачання нафтопродуктів.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти