У початок

QatarEnergy підписує довгострокову угоду на постачання СПГ з Бангладеш

QatarEnergy підпише довгострокову угоду на постачання скрапленого природного газу (СПГ) з державною газовою компанією Бангладеш Petrobangla у четвер, другу азіатську угоду про продаж, укладену для проєкту розширення Північного родовища Катару.

15-річна угода передбачає постачання 2 млн тонн на рік, повідомив Reuters голова Petrobangla Занендра Нат Саркер.

Ця угода буде однією з багатьох, які буде укладено цього року, оскільки державна компанія QatarEnergy забезпечує продажі для свого мегарозширення North Field, повідомило джерело, яке безпосередньо знайоме з новою контрактною угодою, але не побажало розголошувати свою особу.

Це буде друга довгострокова угода Бангладеш із Катаром, оскільки він відчайдушно шукає довгострокові угоди на придбання СПГ за нижчими цінами після різкого зростання цін від початку розв’язаної торік росією в Україні повномасштабної війни.

Цей контракт стане другим для QatarEnergy в Азії відтоді, як компанія почала продавати газ, який, як очікується, буде надходити з проєкту розширення Північного родовища.

Двофазний план розширення збільшить потужність скраплення Катару до 126 млн тонн на рік до 2027 року з 77 млн.

Після першої азіатської угоди Катару з Sinopec, найдовшої з тих, що були підписані на 27 років, на постачання 4 млн тонн на рік, державна китайська компанія придбала 5% акцій в еквіваленті одного поїзда СПГ North Field East.

Угоди купівлі-продажу компанії QatarEnergy на постачання в Німеччину близько 2 млн тонн СПГ щорічно через партнерство з ConocoPhillips охоплюють щонайменше 15-річний період.

Бангладеш має 10-річну угоду про імпорт СПГ з Oman Trading International. Ціна СПГ становить 11,9% від середньої тримісячної ціни на нафту Brent плюс постійна ціна в 40 центів за мільйон британських теплових одиниць (мм БТЕ).

Згідно з першою 15-річною угодою з Катаром, Бангладеш платить 12,65% від середньої тримісячної ціни на нафту марки Brent плюс постійні 50 центів за мм БТЕ.

Проєкт розширення Північного родовища допоможе гарантувати довгострокові постачання газу по всьому світу. Північне родовище є частиною найбільшого в світі газового родовища, яке Катар ділить з Іраном, який називає свою частку Південним Парсом.

Глава QatarEnergy Саад аль-Каабі заявив минулого тижня, що існує великий попит на СПГ, і що він очікує, що до кінця року будуть підписані угоди про постачання всього газу, який, як очікується, буде надходити в потік від розширення Північного родовища.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти