У початок

«Укрнафта» сплатила 1,2 млрд грн податку на прибуток

ПАТ «Укрнафта» перерахувало до державного бюджету 1,187 млрд грн податку на прибуток за результатами першого кварталу 2023 року. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Це трохи менше за 1% від загальних надходжень до державного бюджету у цьому періоді 2023 року, які загалом склали 152,2 млрд грн, — зазначив топменеджер. — І це майже вдвічі більше, ніж було сплачено за результатами всього попереднього року: за результатами 2022-го підприємство перерахувало 694 млн грн».

Корецький зазначив, що за 2020 і 2021 роки «Укрнафтою» було сплачено 0 гривень податку на прибуток. У 2019 році – 546 млн грн.

«Наразі вкрай важливим є дотримання фіскальної дисципліни. Кошти платників податків спрямовуються на потреби Збройних сил України, підтримують вразливі верстви населення, державну освіту й охорону здоров'я», — наголосив він.

Як писав раніше enkorr, за результатами січня-квітня 2023 року «Укрнафта» заробила близько 7 млрд грн чистого прибутку.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти