У початок

«Укрнафта» постачить Міноборони 74 тис. т пального

ПАТ «Укрнафта» постачить Міністерству оборони України 74 тис. т пального. Відповідні документи опубліковано в системі «Прозорро».

Зокрема «Укрнафта» отримала замовлення на 68 900 т дизельного пального, половину з якого має бути постачено до кінця серпня, решту — до кінця вересня 2023 року, і 5 тис. т бензину марки А-80.

Як зазначають «Наші гроші», на дизельному тендері конкурентами «Укрнафти» були «Сокар Україна» і «Люкс країна». Вони не змогли перебити 3-відсоткову знижку від «Укрнафти». На бензинових торгах державній компанії довелося впасти на 20%, щоб виграти у «Агрохолдингу-С» й «АТП 929».

В усіх випадках договори з переможцем не опубліковано, тому достеменна вартість товару невідома. Якщо ділити результат аукціону на обсяг замовленого пального, то дизель від «Укрнафти» виходить за 49 374-49 890 грн/т. Вісімдесятий бензин — за 43 900 грн/т.

Це на 8-22% дешевше від середніх гуртових цін по Україні у день проведення торгів. За даними Консалтингової групи «А-95», ринкова гуртова ціна на ДП 8 серпня складала 54 500 грн/л, а оціночна вартість бензину А-80 — 56 500 грн/т.

Раніше enkorr повідомляв, що після націоналізації «Укрнафти» й «Укртатнафти» закупівельні ціни на нафтопродукти для потреб армії впали до ринкового рівня, тоді як 2022 року були значно вищими за них.

Нагадаємо, у травні 2023 року голова «Укрнафти» Сергій Корецький заявив, що після переходу «Укрнафти» під контроль Міноборони компанія виконує всі взяті на себе зобов'язання з постачання пального для армії.

Директор «А-95» Сергій Куюн у своєму матеріалі «Як зникає нафтовий бізнес групи «Приват» зазначав, що постачання пального для армії було однією з основних причин націоналізації «Укрнафти» і «Укртатнафти».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти