У початок

Експорт нафти з Ірану перевищує 2 млн б/д – Bloomberg

Експорт нафти з Ірану стрімко зростає цього місяця, збільшуючи світові потоки в той час, коли інші виробники скорочують обсяги, повідомляє фірма, яка контролює супутникові зображення окремих танкерів.

Як повідомляє Bloomberg, бум незручний для США, які офіційно все ще мають санкції, які повинні обмежити постачання з Ірану. Незважаючи на це, додаткові вантажі допоможуть пом’якшити наслідки скорочень Саудівською Аравією, росією й іншими країнами альянсу ОПЕК+.

Компанія TankerTrackers.com Inc. , яка надає дані про постачання нафти урядам, страховим компаніям та іншим установам, оцінює, що держава Перської затоки експортувала 2,2 млн барелів сирої нафти й конденсату на день протягом перших 20 днів серпня. Якщо його зберегти, він значно перевищить показники будь-якого іншого місяця цього року і значно перевершить те, що кажуть інші аналітичні компанії з транспортування нафти.

Уже було відомо, що постачання з Ірану стрімко зросли, але дані за серпень означатимуть помітне зростання, якщо вони зберігатимуться до кінця періоду. Швидкість потоку за останні 28 днів показує, що постачання відбуваються зі швидкістю 2,1 млн б/д.

Потоки з країни Перської затоки, як відомо, важко контролювати, оскільки велика кількість танкерів, що пливуть туди, регулярно вимикають свої транспондери, роблячи їх невидимими для систем, які покладаються на порівняння сигналів, які випромінюють судна.

TankerTrackers вивчає зображення із супутників і порівнює дані вручну, тобто не покладається на сигнали автоматичної системи ідентифікації (AIS).

Зі слів співзасновника TankerTrackers Саміра Мадані, жодна з експортованих бочок не була з плавучих сховищ, хоча можливо, що деякі з них могли походити з наземних резервуарів.

Левова частка серпневого потоку була сирою нафтою з трохи більше 200 тис. барелів на день конденсату (легша форма нафти).

Держава Перської затоки продає переважну більшість своїх барелів Китаю, оскільки інші колишні клієнти, такі як Південна Корея і Японія, тримаються подалі від санкційних барелів. Індія, яка раніше була великим покупцем іранської нафти, повернулася до збільшення російських барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти