У початок

Спотові фрахтові ставки СПГ перевищили $100 тис. на день

За даними Spark Commodities, спотові чартерні ставки для глобального парку транспортних засобів скрапленого природного газу (СПГ) продовжували зростати минулого тижня напередодні зими, причому ставки на тихоокеанські судна зросли вище від $100 тис. вперше з початку січня, повідомляє LNG Prime.

Позаминулого тижня ставки фрахту СПГ продовжили тенденцію до зростання: Atlantic Spark30S зросла до $90 250 на день, а Pacific Spark25S – до $85 750 на день.

«Спотові вантажні перевезення скрапленого природного газу в Тихому океані вперше з початку січня перевищили $100 тис. на день, а ставка на маршруті Spark25 сьогодні оцінюється в $108 500 на день», — заявив генеральний директор Spark Тім Мендельсон.

Він сказав, що сезонне підвищення ставок на вантажні перевезення відбувається на місяць раніше, ніж торік, коли ставки в Тихому океані перевищили $100 тис. на день лише в середині вересня.

«Спотові вантажні перевезення в Атлантиці уважно слідкують за Тихим океаном, сьогодні спотова ставка на маршруті Atlantic Spark30 становить $101 500 на день», — сказав він.

Згідно з європейськими цінами на СПГ, постачання SparkNWE у вересні зросли порівняно з попереднім тижнем.

«Диференціал SparkNWE DES LNG до TTF для вересневих постачань перемістився до $(0,190) за MMBtu, збільшившись із усього лише $0,075 за MMBtu тиждень тому, з передбачуваною ціною $11,562 за MMBtu», — сказав Мендельсон.

Ціна TTF на вересень у четвер встановилася на рівні $11,826 за MMBtu, тоді як спотова ціна JKM LNG на жовтень встановилася на рівні $14,160 за MMBtu.

Новини про можливі страйки на трьох австралійських СПГ-терміналах минулої середи підвищили ціну TTF на 28,2%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти