У початок

Щорічні світові витрати на розвідку нафти й газу відновляться до $22 млрд на 2027 рік

Витрати на розвідку (за винятком оцінки) відновляться від історичного мінімуму до середнього показника на рівні $22 млрд на рік у реальному вираженні протягом наступних п’яти років.

Згідно з новим звітом Wood Mackenzie «Тихе відновлення розвідки», нафтогазові компанії стимулюватимуть до збільшення витрат на розвідку до 2027 року.

«Найближчими роками дослідники стануть сміливішими, — сказала Джулі Вілсон, директор глобальних дослідницьких досліджень компанії Wood Mackenzie. — Хоча цей відскок може когось здивувати, його слід розглядати в контексті. У 2006-2014 роках розвідка пережила бум, і витрати досягли максимуму в $79 млрд у цінах 2023 року. Але за попередні шість років середній показник становив $27 млрд на рік у цінах 2023 року. Хоча витрати збільшаться, вони не повернуться навіть близько до минулих максимумів, і, ймовірно, буде стеля для збільшення. Бракує високоякісних перспектив, які б задовольнили сьогоднішні економічні показники й показники ESG, а постійне зосередження на дисципліні щодо капіталу утримуватиме від перевитрат».

Зростання почнеться 2023 року, за прогнозами, витрати зростуть на 6,8% порівняно з загальними показниками 2022 року (у реальному вираженні). Основний рушій цієї підвищеної активності — надійне ділове обґрунтування. За даними Wood Mackenzie, віддача від геологорозвідувальних робіт за повний цикл стабільно перевищує 10% з 2018 року і перевищила 20% 2022 року.

«Ці позитивні результати підвищили довіру до розвідки, — сказав Вілсон. — Покращення результатів залежить від багатьох чинників. Висока оцінка портфоліо в поєднанні з більшою дисципліною у витратах і виборі потенційних клієнтів означає, що вивчаються лише найкращі потенційні клієнти, а відходи зведено до мінімуму. Підвищення ефективності також сприяє підвищенню прибутків як від розробки, так і від розвідки».

У довгостроковій перспективі глибоководні й надглибоководні проєкти забезпечать найбільше можливостей для розвитку розвідки. Атлантична окраїна Африки і регіони Східного Середземномор’я зазнають найбільшого зростання, і там будуть витрати на деяких невизначених нових кордонах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти