У початок

«Укрнафта» підпише контракт з Orlen на постачання пального – Корецький

ПАТ «Укрнафта» наразі перебуває на етапі підписання угоди з польською компанією Orlen на імпорт нафтопродуктів. Про це розказав директор компанії Сергій Корецький в інтерв’ю виданню «Бізнес.Цензор». 

«Ми зараз підписуємо контракт із польською компанією Orlen на імпорт нафтопродуктів», – повідомив Корецький.

З огляду на проблеми із забезпеченням пальними мережі АЗС «Укрнафти», які виникло торік наприкінці грудня, він також зазначив, що на цю мить усі з 450 працюючих автозаправних станцій «Укрнафти» повністю забезпечено пальним.

«Ми відновили постачання нафтопродуктів у мережі на 100% і поповнюємо резервуари на станціях, щоб залишки на кожній АЗС досягали не менше 20 днів – сказав топменеджер, додавши, що компанія розраховує на експорт нафти та/або постачання за давальницькою схемою.

«Звичайно толінг більш вигідний, адже можна заплатити за переробку нафти і маржу залишити собі. Водночас для переробника просто купівля нафти більш вигідна, адже наразі ринок виробництва нафтопродуктів в ЄС – преміальний і маржа там значно вища, ніж була раніше. Рекордно висока», — зазначив він.

Як повідомляв enkorr раніше, 7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення про примусове відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта».

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Пізніше стало відомо, що «Укрнафту» й «Укртатнафту» очолив Сергій Корецький.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти