У початок

JODI відзначила рекордний рівень світового попиту на нафту у грудні

Рівень світового попиту на нафту в грудні піднявся на 1,3 млн барелів нафти на день (б/д), до рекордного рівня, пише Міжнародний енергетичний форум (IEF) із посиланням на дані організації «Спільна ініціатива з нафтової статистики» (JODI).

«Світовий попит на нафту в грудні зріс на 1,3 млн б/д, нового рекорду, згідно з новими даними від «Спільної ініціативи з нафтової статистики» (JODI). Зростання попиту було пов'язане в основному зі збільшенням у Японії, Індонезії й Кореї», — повідомляється в релізі IEF.

Світовий видобуток нафти при цьому скоротився в грудні на 274 тис. б/д, опустившись до п'ятимісячного мінімуму, що пов'язано із втратами в США й Великій Британії, випливає з даних. Таким чином, попит на нафту у грудні становив 102% від доковідного рівня, а видобуток — 96%, зазначає організація.

У повідомленні йдеться, що доповідь не включає даних за грудень для Китаю й росії. При цьому листопадові дані щодо рф було включено вперше: видобуток нафти в рф у листопаді зріс на 143 тис. барелів, до 10,02 млн б/д, а видобуток газу виріс на 2,6 млрд кубометрів, до шестимісячного максимуму.

Також IEF вказує, що дані за грудень були оновлені для 53 країн, що звітують, при цьому представлені дані становлять понад 57% світового попиту на нафту і світового видобутку нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти