У початок

MOL Group відзвітувала про результати діяльності за 2022 рік

Скоригований показник EBITDA групи MOL у четвертому кварталі 2022 року зріс до 1,074 млн доларів США з 889 млн доларів США за аналогічний період попереднього року, йдеться у прес-релізі компанії.

За 2022 рік цей результат сягнув $4,7 млрд, що на $1,41 млрд більше, ніж 2021 року. Досягнуті результати перевершили прогнози компанії, згідно яким очікуваний прибуток складав $4,1-4,4 млрд.

«Солідний результат EBITDA у 2022 році навіть в умовах надзвичайного податкового тягаря, зниження цін і низки додаткових нормативних актів дозволяє нам продовжувати нашу трансформацію, припущення про яку було викладено в стратегії Shape Tomorrow 2030+. Відповідно до цих припущень ми зробили перші інвестиції у виробництво «зеленого» водню й відзначили свою присутність у секторі управління відходами, що є важливим кроком у напрямку циркулярної економіки, яка стратегічно важлива для нас», — заявив Жолт Ернаді, президент компанії, у прес-релізі.

Компанія повідомила, що в четвертому кварталі EBITDA сегмента «upstream» склав $492 млн, а сегмент «downstream» — $384 млн. Сегмент ритейлу склав $89 млн, що на 23% менше, ніж у попередньому році. Це пов'язано з адміністративним регулюванням цін на пальне на ринках Центральної й Східної Європи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти