У початок

«Укрнафта» найняла компанію з США для оцінки запасів нафти і газу

ПАТ «Укрнафта» уклало договір з американською компанією Miller and Lents, Ltd. (штат Техас) на послуги з виконання незалежної оцінки запасів нафти і газу. Вартість послуг — $240 тис.. Про це з посиланням на «Прозорро» повідомляють «Наші гроші».

«Укрнафта» за результатами тендеру уклала договір з американською компанією 20 грудня. Конкурентів на тендері у Miller and Lents, Ltd. не було.

При цьому крайній термін надання послуг — 20 лютого 2023 року. У договорі йдеться, що виконавець має підрахувати видобувні запаси у розбурених, не розбурених і ймовірних родовищах, а також визначити величину чистого доходу.

Водночас попередній звіт має бути готовий до 10 лютого.

У своїй пропозиції «Miller and Lents, Ltd.» вказала, що компанія вже займалась оцінкою запасів «Укрнафти» за контрактом від 10 липня 2013 року. Видання нагадує, що 2017 року «Укргазвидобування» наймало цю ж фірму для оцінки своїх запасів.

Нагадаємо, на початку листопада влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємств, серед яких ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти