У початок

«Укрнафта» 2024 року продовжує оновлювати трубопроводи

ПАТ «Укрнафта» цього року продовжує оновлювати трубопроводи для транспортування нафти й газу. Про це компанія повідомляє на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначається у повідомленні, на балансі «Укрнафти» перебуває 3 352 км нафтопроводів, 3 240 км газопроводів і 532 км водопроводів, що вироблені зі сталі, поліетилену й склопластику.

Ними транспортуються нафта, газ і вода для підтримки пластового тиску.

«Через вплив агресивного середовища, вологи й експлуатації у важких умовах труби зношуються. Доводиться відключати такі ділянки від усіх систем, що впливає на можливості видобутку, і проводити заміну», – пояснюють у прес-службі «Укрнафти».

2023 року замінили 73 км трубопроводів. І цю роботу компанія проводить і цього року.

Наприкінці року фахівці «Укрнафти» порахували, що загалом заміни потребують 460,9 км трубопроводів. Із них 324 км – нафтопроводів, 114 км – газопроводів і 22,9 км – водопроводів.

Що ж до цього року, підсумовують у ПАТ, то на 2024 рік заплановано заміну 100,25 км труб, що становить 22% їх загальної кількості. Йдеться про 53,53 км нафтопроводів, 14,02 км газопроводів і 32,7 км водопроводів, які «вже в інвестиційному плані».

Як писав enkorr раніше, «Укрнафта» також продовжує розширювати парк паливовозів.

Торік компанія придбала 63 одиниці спеціалізованого транспорту. Йдеться про бульдозери, екскаватори, вантажівки, автокрани й іншу техніку. А також вивела у рейс 25 власних бензовозів.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти