У початок

PERN розширить приморський паливний центр у Дебогоже

PERN SA й консорціум Mostostal Warszawa та Mostostal Płock підписали угоду на суму майже 150 млн злотих на будівництво трьох резервуарів для зберігання дизельного пального, повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок. Завдяки цій інвестиції потужність паливної бази PERN у Дебогоже збільшиться ще на 150 тис. м3.

4 червня 2024 року PERN SA підписала угоду з консорціумом Mostostal Warszawa SA й Mostostal Płock SA щодо будівництва додаткових резервуарів для дизельного пального на паливній базі № 21 у Дебогоже. Інвестиційні роботи передбачають будівництво трьох резервуарів місткістю 50 тис. м3 кожна разом із супутньою інфраструктурою, призначеною для зберігання нафтопродуктів.

Дату завершення інвестицій заплановано на 2025 рік, а вартість контракту досягає 148 млн злотих. Інвестиція є відповіддю компанії на потреби ринку й очікування клієнтів, які все більше диверсифікують постачання сировини. Нова інфраструктура дозволить зберігати аварійні запаси й більш гнучко торгувати пальним. Це також один з елементів зміцнення енергетичної незалежності Польщі.

Місткість паливної бази в Дебогоже становить 360 тис. м3. Ця база є ключовою ланкою в диверсифікованій системі постачання Польщі рідким паливом.

Консорціум Mostostal Warszawa SA та Mostostal Płock SA є досвідченими компаніями промислового будівництва. У 2021-2022 роках «Мостосталь» успішно завершила контракт з PERN на будівництво 7 резервуарів місткістю 32 тис. м3 кожен: на паливній базі № 1 у Колушках (3 цистерни), паливній базі № 2 у Новій Вєсь Вельці (3 цистерни) й паливній базі № 21 у Дебогуже (1 цистерна).

Згідно з інвестиційним планом PERN, фізичні інвестиції на 2024 рік становитимуть майже 450 млн злотих, а реновації – приблизно 90 млн злотих. У плани PERN на цей рік входить приблизно 400 нових завдань з інвестиційного плану й плану реконструкції, включаючи кілька ключових інвестицій, які охоплюють розвиток бази в Дебогоже.

PERN – лідер логістики нафти й палива у Польщі, компанія, що управляє критичною інфраструктурою, яка гарантує безпеку країни. Має 19 паливних баз по всій Польщі загальною потужністю приблизно 2,65 млн м3 і 4 бази сирої нафти загальною потужністю понад 4,1 млн м3.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти