У початок

Угорщина готова підтримати нафтове ембарго лише щодо морської нафти – Сійярто

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт готовий підтримати нафтове ембарго проти рф, якщо воно стосуватиметься тільки морської нафти. Про це, як пише «ЄП», повідомляє Hirado.hu.

За словами Сійярто, Європейська комісія не має пропозицій протистояти негативним наслідкам можливого російського нафтового ембарго, тому уряд займе вихідну позицію, що трубопровідна нафта має бути винятком із цієї заборони.

Глава міністерства попередив, що набуття чинності пропозицією Брюсселя в її нинішньому вигляді завдасть величезної шкоди Угорщині, оскільки повністю зруйнує енергетичну безпеку країни.

Він підкреслив, що такий захід призведе до здорожчання пального приблизно на 55-60%, що також позначиться на ціні решти продукції.

«Ми дали зрозуміти Європейській комісії, що можемо проголосувати за цю пропозицію, лише якщо Брюссель також запропонує розв'язання проблеми, створеної Брюсселем», – зазначив Сійярто.

З його слів, потрібна програма модернізації структури енергопостачання Угорщини на мільярди євро.

Як заявив Сійярто, під час перемовин стало ясно, що у Брюсселя немає прийнятних рішень щодо цього.

Таким чином, уряд повертається до вихідної позиції, що запровадження нафтового ембарго проти росії було б реалістичним лише в тому разі, якщо б воно стосувалося тільки морських транспортних шляхів, а трубопровідний транзит був би повністю звільненим, підкреслив міністр.

Як повідомлялося раніше, офіційні особи ЄС розглядають змогу надання Угорщині фінансової компенсації у спробі переконати прем’єр-міністра Віктора Орбана підтримати санкції проти російської нафти.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти