У початок

Польща допоможе Україні зі страхуванням перевізників пального – Свириденко

Польща погодилася задіяти державну Корпорацію страхування експортних кредитів, яка запропонує додаткові інструменти перестрахування ризиків країни для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів.

Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко за результатами зустрічі з міністром розвитку і технологій Польщі Вальдемаром Будою, передає прес-служба Мінекономіки.

Зазначається, що це дасть змогу знизити вартість пального, яка раніше збільшувалась внаслідок обов’язку перевізників отримувати додаткове страхове покриття для в'їзду в Україну.

«Також домовились про допомогу з боку пана Вальдемара Буди щодо координації з Міністерством сільського господарства й міського розвитку в напрямі інтенсифікації фітосанітарного контролю українських сільськогосподарських товарів, які експортуються в Польщу. Це дасть змогу значно пришвидшити обробку українських вантажів, що прямують у Польщу», – зазначила Юлія Свириденко.

Як повідомлялося, раніше у Мінекономіки заявили, що Польща може виступати великим транзитером палива для України, забезпечуючи надходження понад 200 тис. тонн продукції щомісячно. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти