У початок

Болгарія домовилася про газ із США за нижчими від газпромівських цінами

Болгарія домовилася про постачання скрапленого природного газу із США з червня після того, як російський «газпром» припинив постачання газу. Про це було оголошено після зустрічі прем'єр-міністра Болгарії Кирила Петкова і віцепрезидентки США Камали Гарріс у Вашингтоні, пише «Європейська правда» з посиланням на БГНЕС.

«Реальні постачання скрапленого природного газу в Болгарію за цінами нижчими, ніж у «газпрому», узгоджено станом на червень», — йдеться у повідомленні болгарського уряду.

Як відомо, 27 квітня «газпром» припинив постачання газу в Болгарію й Польщу через відмову платити в рублях. Болгарія споживає близько 3 млрд куб. м газу на рік, зокрема понад 90% його надходило з росії.

Болгарія активізувала перемовини з Азербайджаном про збільшення постачання газу і сподівається домовитися про угоди щодо СПГ через термінали у Греції й Туреччині.

Нагадаємо, Болгарія пригрозила не підтримати новий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії, якщо для неї не зроблять виняток у запропонованій забороні на покупку російської нафти.

Болгарія хоче дворічного відтермінування, перш ніж долучитися до ЄС і заборонити імпорт російської нафти.

Зі слів болгарської влади, попри прохання про виняток із загального нафтового ембарго, країні не було запропоновано жодних поступок, і офіційної відповіді від Єврокомісії немає.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти